Logo
Print this page

Restoran "Knjaževa bašta" - prvi registrovani poslodavac na portalu

Restoran "Knjaževa bašta" iz Bara je prvi privredni subjekat koji je uspješno registrovan na portalu. Interesovanje privrede je sve izraženije, što potvrđuje sve veći broj poslodavca koji se registruje. Na ovaj način se ostvaruje cilj portala - bolja saradanja škole i privrede. Portal je alat koji služi za lakše i brže uspostvaljanje saradnje između škole i preduzeća sa ciljem omogućavanja praktičnog obrazovanja učenika, u realnim uslovima rada. Uspostavljanjem saradnje omogućava se stvaranje uslova za razvoj kompetentnih kadrova koji će biti konkurentni na tržištu rada, čime će se povećati konkurentnost preduzeća pojedinačno i privrede u cjelini. Na portalu poslodavci, kroz oglašavanje potražnje, izražavaju spremnost za prijem određenog broja učenika po obrazovnim profilima, u određenom periodu, a škola oglašava ponudu po obrazovnim profilima i tipom praktičnog obrazovanja. Uzimanjem učešća u procesu obrazovanja preduzeća iskazuju društveno odgovorno poslovanje, preuzimaju dio odgovornosti za kvalitet kadrova i imaju mogućnost da one koji zaslužuju svojim znanjem i zalaganjem zadrže za sebe. Učenici dobijaju šansu da u direktnoj saradnji sa poslodavcem steknu iskustvo za rad u realnim uslovima rada i da se zalaganjem, odnosom i znanjem preporuče poslodavcu za zasnivanje radnog odnosa nakon završenog školovanja.

 RESTORAN „KNJAŽEVA BAŠTA“

U srcu Bara, na obali mora, restoran ''Knjaževa Bašta'' već godinama pažljivo čuva knjaževski duh. Svojim autentičnim ambijentom, brižno odabranim specijalitetima i vrhunskim vinima u ovaj kraj donosi pravo osvježenje.

„Knjaževa Bašta“, to je doživljaj koji ćete pamtiti, emocija koju ćete željeti da osjetite ponovo i mir kojem ćete težiti.

I zaista, „Knjaževa Bašta“ predstavlja pravo malo putovanje kroz istoriju.

Uz sve to, najbolje se uklapa vino. Nudimo širok izbor, bilo da ste ljubitelj crvenih, bijelih, pjenušavih, manje ili više suvih, uz čašu, dvije i zvuke prijatne muzike, zaboravićete jednoličnu svakodnevicu, obaveze, probleme. Pored vina, tu su i druga pažljivo odabrana alkoholna i bezalkoholna pića.

U mogućnosti smo da u našem restoranu za vas organizujemo različite vidove okupljanja. Podržaćemo vas u potpunosti, bilo da je u pitanju vjenčanje, krštenje, rođendan ili za poslovne sisteme team building, godišnjica i sl.

Dođite, opustite se i uživajte u Knjaževom ambijentu !!!

Restoran “ Knjaževa bašta “ je dio dvorskog kompleksa Kralja Nikole . Napravljen je u kovačkoj radionici u Veroni kao poklon Princa Emanuela, muža princeze Jelene, svom tastu kralju Nikoli, na početku XX vijeka.

Dvorski kompleks kao i bašta su podignuti na najljepšem dijelu Barske obale koji se zove Topolica. Danas je dvorski kompleks reprezentativni kulturno istorijski spomenik koji govori o dijelu Barske prošlosti i kraljevske porodice. U Dvorcu kralja Nikole danas je smješten zavičajni muzej grada Bara.

 

Obrazovanje i privreda